LOADING

Type to search

Откриха дефект, засягащ Google Assistant и устройствата с Android

Телефони

Откриха дефект, засягащ Google Assistant и устройствата с Android

Share

Голяма част от потребителите ползващи Android устройства – таблети и мобилни телефони съобщиха за зериозен проблем свързан с Google Assistant, който оставя дисплея на устройството да свети без прекъсване щом чуе фразата “Hey, Google”. Този проблем може да предизвика сериозни проблеми както с батерията на устройствата, така и с износването на дисплейте и подсветките им.
Това е наистина притеснителен факт за хората, които притежават устройства от иновативната платформа на Google – Google Home. По конкретно това са устройствата, които се активират с една и съща команда като например смарт колони и др.
Служители от Android Police са видяли, че телефоните и таблетите им не успяват да преминат към режим на готовност, след като са чули командата предназначена за включване на друго устройство, използващо услугите предлагани от Google. Този проблем предизвикал изтощаването на батериите, включително и при активиран тъмен режим, а също така носи и огромен риск за сигурността на потребителите. Проблемът може да предизвика изгаряне на пиксели, а дори и цели LCD дисплей.

Информацията за дефектите е известна на компанията още от началото на месец септември и се обсъждат във форумите . Потребители стигат до извода, че най-засегнати са устройствата на Google Pixel и Google Home. Това обаче не е съвсем така. Потребител, използващ OnePlus 6T видял телефона си отключен и с останала батерия 1%. Това се случило около час след като казал събуждащата реплика “Hey, Google”.

Най-интересното, е че проблемът не е постоянен. Случва се от време на време. От Google съветват потребителите си да наблюдават устройствата си и ако забележат, че се проявява проблем да изключват екрана си ръчно, особено ако сте собственик на някое от Google еко устройствата с Google Assistant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *