LOADING

Type to search

5 грешки, които може да допуснете при стартирането на бизнес

Без категория

5 грешки, които може да допуснете при стартирането на бизнес

Share

Искате да стартирате свой собствен бизнес, но сте начинаещ и не знаете откъде да започнете? Това не е проблем, стига да не допускате фаталните грешки, които ще опишем в следващите редове – истината е, че дори да сте специалист в услугите, които предлагате ще Ви трябват управленски умения, за да се наложите във всеки бранш.

Идентифицирате бюджета на фирмата със своя собствен

Терминът „юридическо лице“ изобщо не е случаен – фирмата Ви заживява свой собствен живот веднага след като я създадете. Вие повече не сте едно цяло, ето защо трябва да разполагате с ясно обособен бюджет. По този начин ще може да прецените каква инвестиция може да направите във всеки един момент, без да пресмятате личните си финанси и да чувствате, че се лишавате от нещо. Трябва да се съгласите, че ако трябва да избирате между инвестиция в бизнеса и така чакания нов автомобил със сигурност везните ще наклонят към второто.

Първо работите върху продукта, след това върху стратегията

Каквото и да правите в днешно време е необходима стратегия предварително. Представете си, че имате съвършен продукт, който никой не иска да купи? Вие може да сте свършили работата си повече от добре, но дали това ще донесе очакваните приходи? Трябва да си отговорите на тези въпроси преди да започнете същинската част от работата. Не забравяйте, че това е основната разлика между това да работиш за себе си или за някого друг.

Не обръщате внимание на документите

Със сигурност счетоводството, подписването на договори и съставянето на поредните условия за ползване не е приятна работа. Но ще е глупаво да търпите загуби само защото не сте го свършили, нали? Трябва да отделяте достатъчно време, за да преглеждате всякакъв тип документация и не бива да разчитате прекалено много на подчинените си за това. Не забравяйте, че ако не сте информирани по основните правни и счетоводни въпроси може да възпрепятствате работата на фирмата си.

Разчитате, че всички служители ще вършат работата си съвестно

Проверката е висша форма на доверие.. или поне така са казали хората. Във всички случаи трябва да се убеждавате лично във възможностите на персонала си – това, че работата в момента върви добре съвсем не означава, че няма нужда от скриктен контрол. Само така ще знаете на кого може да разчитате в действителност.

Не сте предвидили бюджет за всичко

По-горе казахме, че не трябва да идентифицирате бюджета на фирмата със своя собствен. Една от основните причини да допускате първата разгледана от нас грешка е, че не сте предвидили необходимия бюджет, с който да стартирате бизнеса си. Това може да доведе до загуба на всички вложени средства и трупане на задължения, които да погасявате дълго време.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *