LOADING

Type to search

Как да намерим финансиране за нашата идея?

Бизнес

Как да намерим финансиране за нашата идея?

Share

Казват, че идеята е най-ценното нещо, което имате. Но какво ако нямате необходимото финансиране, за да реализирате? Истината е, че това е проблем на почти всички хора, които искат да стартират нов бизнес с нестандартна идея. В този материал ще дадем съвети на всички, които търсят пари за реализиране на проекта си, независимо в коя ниша е той.

Финансиране от банка

Това определено е най-популярният метод за намиране на пари, които да използвате за стартиране на бизнес. За да бъде отпуснат кредит на чисто нова фирма трябва да предоставите надеждна гаранция – в последните години банките са склонни да поемат риска с финансирането на съвсем нови проекти, но за тази цел ще е необходим много добре направен бизнес план и добра кредитна история като физическо лице. Имайте предвид, че този тип финансиране може да не е подходящо за всеки стартиращ предприемач, тъй като изисква опит в сферата на финансите

Субсидия от Европейския съюз

Субсидиите от ЕС набират все по-голяма популярност. Често те са безвъзмездни и се отпускат по различни програми. В този случай Вашият проект трябва да допринася за развитието на регионалната икономика по един или друг начин (при този тип проекти става дума по-скоро за изграждане на хотели, къщи за гости и др., а не толкова за иновативна идея). Пълното финансиране е рядкост, така че ще трябва да участвате и със собствени средства.

Търсене на инвеститор в интернет

Може би звучи странно, но Ви съветваме да използвате точно този подход, ако става дума за иновативни проекти. В различни форуми или сайтове за набиране на средства може да намерите фирма или човек, който търси интересен startup, където да инвестира определена сума. Имайте предвид, че ще трябва да споделите идеята си в детайли с всеки потенциален инвеститор, но това съвсем не е гаранция за успех и получаване на необходимите за започване на проекта средства. Нашият съвет е да подбирате внимателно хората, с които да работите на база предишното им присъствие в интернет, тъй като някои от тях просто искат да се сдобият с иновативна идея безплатно. В тези случаи предварителното патентоване може да помогне много.

Надяваме се, че съветите за намиране на финансиране за иновативни проекти са били от полза. Ако искате да добавим нещо в статията или имате някакви въпроси – не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната форма на сайта.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *